De tiende en laatste clubavond van 2016 op maandag 19 december

 

De laatste avond stond in het teken van de Amsterdamse tuimelaar, dit maal besproken door ons lid Sijmen van Mourik. Vanavond waren we met 23 leden aanwezig om de geschiedenis en de huidige stand van zaken van dit ras te leren.

 

De negende clubavond op maandag 14 november

 

Vanavond stond in het teken van de Kleurpostduiven. Een nieuw opkomend ras wat (nu nog) duidelijk kenmerken heeft van een postduif. Het was een interessante avond met een leuke “discussie” met de leden over dit ras, dit onder leiding van de clubkeurmeester Ane Visser. Enkele foto’s zijn HIER te vinden.

 

De achtste clubavond op maandag 17 oktober

 

Op deze avond heeft Jouke de volgende kroppers “gekeurd”: OH Kropper, Brünner, Voorburgers en Ladino’s. Een bont gezelschap. Ook heeft Jouke vertelt hoe je kroppers moet keuren.. al met een al gezellige duiven avond met 21 leden. De avond is ook weer vastgelegd met de fotocamera, die foto’s vind je HIER.

 

De zevende clubavond op maandag 19 september

 

Voor deze avond waren 88 jonge sierduiven ingeschreven! Een mooi aantal. Na een wat langzame start (ondanks dat iedereen op tijd was); kon men toch beginnen met de keuring. Een gemoedelijke avond volgde en tegen 22:30 uur warden de winnaars per clubkeurmeester bekend:

 

Jouke van de Siepkamp heeft een Indiasche Pauwstaart van Rinus tot mooiste van zijn keuring beoordeeld.

Willem Roke heeft een Nederlandse Hoogvlieger van Ko tot mooiste van zijn keuring beoordeeld.

Ko van Vliet m.m.v. Aad Stout hebben een Ältstammer van Aad tot mooiste van hun keuring beoordeeld.

 

Foto zijn HIER terug te vinden.

 

De zesde clubavond op maandag 22 augustus

 

Deze avond stond geheel in het teken van de 100e verjaardag van ons clublid en oud keurmeester Piet Catsman. Begin augustus was hij 100 jaar geworden en op deze clubavond wilde hij het graag vieren met zijn duivenvrienden, die waren dan ook massaal aanwezig met een opkomst van zo’n 45 man. Voor een sfeerimpressie klik op DEZE LINK.

 

De vijfde clubavond op maandag 23 mei

 

Op deze avond werden de drankjes en hapjes aangeboden door de vereniging, wat resulteerde een hoge opkomst van zo’n 30 leden. Na de noodzakelijke vergadering was het na de pauze de beurt aan Bert Broekman en zijn vliegkisten. Tegen 22 uur was de avond ten einde en kunnen we genieten van de zomer(vakantie). Maandag 22 augustus beginnen we weer, tot dan! De foto’s van deze avond zijn terug te vinden, door op deze link te klikken!

 

De vierde clubavond op maandag 18 april

 

Deze avond stond in het teken van de jaarvergadering, met daarin o.a. aandacht voor onze jubilaris, de heer J. Kooijman, die al 25 jaar lid is van onze vereniging. Ook zijn er weer 3 bestuursleden herkozen voor een nieuwe termijn, te weten Rinus vd Rijst en Arend Houtman voor een termijn van drie jaar en Gijs vd Broek voor een termijn van 1 jaar. Na het formele gedeelte stond Ane Visser klaar om het ras van de maand te bespreken, de Berliner Lange. Dankzij Toon Ossendrijver zaten er ook duiven in de kooien van dit ras om te bespreken. Voor enkele foto’s, KLIK HIER.

 

De derde clubavond op maandag 21 maart

 

Zo’n 30 leden en geïnteresseerde hadden deze avond de moeite genomen om de naar de kantine van sporthal Zielhorst te komen. Deze avond geen vergadering en geen duiven in de fokkershoek, maar wel een gastspreker: de heer J. Luchtmeijer. Het ging deze avond over de geschiedenis van de duif voor consumptie en fok… een boeiende reis door de geschiedenis. Enkele foto’s zijn er gemaakt, die sfeer van deze avond weergeven. KLIK HIER.

 

De tweede clubavond in 2016 op maandag 22 februari

 

Bijna 30 leden hadden deze avond de weg gevonden naar de kantine van Sporthal Zielhorst om naar de rasbespreking te luisteren van Sijmen van Mourik over de Morrillero Kropper. Al met een al een gezellige avond met leuke feitjes over dit Spaanse ras. Enkele foto’s zijn HIER te vinden.

 

De eerste clubavond in 2016 op maandag 18 januari

 

Niet minder dan zo’n 28 liefhebbers zijn vanavond aanwezig om zich te goed te doen aan de hapjes die op tafel staan en de drankjes die door de vereniging worden aangeboden. Er zijn meerdere redenen om vanavond aanwezig te zijn. Zoals het uitdelen door de bestelde ringen door onze ringencommissaris Timo van de Belt. Nu kan de fok voor 2016 pas echt goed van start gaan! Na een zeer korte vergadering en pauze, om de drankjes achterover te slaan, geeft de voorzitter, Cas Butter, het woord aan ons clublid Sjoerd Damstra. Die vertelt ons over zijn ras de Oud Hollandse Tuimelaar. Cas overhandigt Sjoerd, als dank, een vloeibare versnapering. Hiermee is een einde gekomen aan deze eerste clubavond van 2016. De foto’s van deze geslaagde avond kunt u HIER vinden.