Piet Catsman is overleden

 

 Op 3 september, hebben wij vernomen dat onze oudste sierduivenliefhebber Piet Catsman in de leeftijd van 102 jaar is overleden.Wij waren getuige van een energiek sierduivenliefhebber en –keurmeester die veel kennis en liefde in de liefhebberij heeft uitgestraald en aan anderen heeft overgebracht.
We hebben begrepen dat Piet vrede had met zijn naderend afscheid van het leven.
Wij wensen zijn nabestaanden sterkte en wensen hen toe dat ze de mooie herinneringen aan Piet nog lang mogen koesteren. 

 

 

Op 31 mei 2018 is de heer Hendrik Lam overleden . Wij wensen zijn familie veel sterkte toe.rouwkaart

 

 

Op 20 augustus jl., is ons ere-lid de heer Bertus Rijnsoever op 75 jarige leeftijd overleden. Wij wensen zijn familie veel sterkte toe. Ook is er een delegatie van onze vereniging op de uitvaart geweest.

 

17 februari 2016

 

Op vrijdag 5 februari jl. is overleden ons ere-lid mevrouw Tetsje Koops-de Vries op de leeftijd van 73 jaar. Samen met haar man Henk fokte ze Chinese Meeuwen en Deense Tuimelaars. In de jaren dat wij onze tentoonstelling in de Flint hielden was zij onze gastvrouw achter de bar. Met ondersteuning van Henk haar man en dochter Hennie waren zij de drijvende krachten in het verzorgen van koffie en drankjes. Voor vele inzenders en medewerkers was zij het bekende  aanspreekpunt.

 

Na het plotseling overlijden van haar man Henk gaf zij aan dat het genoeg was geweest. Het verlies van haar maatje kon ze moeilijk verwerken. Buiten de duivenliefhebberij was wandelen in de natuur hun andere passie. Vele vierdaagse werden door hun gelopen en ze konden daar beide zeer van genieten en over vertellen. Na het stoppen van haar activiteiten voor de vereniging  hebben we haar toen het ere-lidmaatschap van de SAO verleend.

 

We hebben veel aan haar te danken een gedeelte van ons kooienbezit is met de opbrengsten van de bar activiteiten gefinancierd. Zij blijft in onze gedachte als een gedreven en sterke vrouw. Wij wensen de  kinderen veel troost en sterkte toe met het verwerken van het verlies van hun moeder.

 

Het bestuur van de SAO

 

 

31 Januari 2016

 

Cees van den Bout is niet meer onder ons

 

Op 19 januari jl. is ons clublid Cees in de Koperhorst in Amersfoort overleden. De laatste jaren van zijn leven waren geen feest. Na twee pittige tia’s (voorbijgaande beroerte) achter elkaar en het plotseling overlijden van zijn vrouw Greet raakte hij alles kwijt: zijn huis, zijn (sier)duiven en zijn zelfstandigheid. Voor een natuurmens zoals Cees, viel het niet mee om zijn vrijheid helemaal op te geven in het verzorgingshuis. Als zijn lichamelijke toestand het toeliet maakte hij graag gebruik van de aangeboden hulp van ons lid Henk van Zwetselaar om toch nog de clubavonden te bezoeken. Wij blijven Cees herinneren als een man met veel werklust. Met als grote hobby het verzorgen van de vele sierduiven op onze tentoonstelling. Wij wensen zijn kinderen en kleinkinderen veel troost en sterkte met het verwerken van het verlies van hun vader en opa.

 

Het bestuur SAO

 

 

25 Augustus 2015

 

Timo van de Belt stuurde mij dit kaartje, dat hij had ontvangen van onze secretaris Peter van Kaam. De geboorte van dochter Melina. Na zoveel leed dit jaar heeft de familie Van Kaam nu iets moois te vieren. Peter en Anna, van Harte gefeliciteerd met jullie dochter.

 

 

Augustus 2015

Jan Korver stuurde ons deze foto van Piet Catsman die op 2 augustus 2015 99 jaar is geworden. Geweldig. Een aantal leden van SAO waren op de verjaardag van ons oudste lid aanwezig. En nu op naar de 100 jaar !!

20150802_144358 a

 

17 juni 2015

Binnen een vereniging gebeuren leuke dingen maar ook heel droevige dingen. We wisten allemaal dat de vader van onze secretaris Peter van Kaam ernstig ziek was. Op de laatste bijeenkomst deelde Peter ons mee, dat zijn vader niet meer beter zou worden en wellicht spoedig zou sterven. Hoewel Peter senior geen lid van de SAO was zagen we hem regelmatig in gezelschap van junior op onze jongeduivenavonden en op de diverse shows. Hij was ook liefhebber van Voorburgse Schildkroppers en het vliegtype van de Nederlandse Hoogvlieger. Anna, de vrouw van Peter jr., is zwanger. Helaas was het de vader van Peter niet gegeven zijn kleinkind even in de armen te sluiten. Wij wensen de familie van Kaam veel sterkte in komende dagen en zeker ook de tijd erna.

Hieronder tref je het overlijdensbericht 

Peter's vader

 

 

 

Juni 2005

Ronduit teleurstellend is de belangstelling tot deelname aan deze door de vereniging georganiseerde dag. Reeds eerder had namelijk Simon van Leijen ons uitgenodigd om eens naar hem in Elten (Duitsland) te komen en de duiven en zijn privéverzameling te komen bekijken. De stoutste verwachtingen werden overtroffen. Het weer was geweldig en de ontvangst door Simon en zijn vrouw Ilse was zo nog beter.

We werden onthaald met koffie en door Ilse zelf gebakken appeltaart (naar recept van Paul de Leeuw), waarbij Simon een beeld van zichzelf en zijn duivenverslaving schetste. Kosten noch moeite worden gespaard om zijn honger naar (vooral) Spaanse duiven te stillen. We werden er weldra getuige van, toen hij ons meenam naar de kelder, waar we onze ogen uitkeken. Hoe is mogelijk dat iemand zoveel op duivengebied kan verzamelen. Noem het maar op............hij heeft het. Even een kleine greep: Schilderijen, beeldjes van duiven en duiventorens, postzegels, Pleinesplaatjes, honderden boeken, drinkbakken, duivenklokken....etc. Echt teveel op op te noemen, want ik ben ervan overtuigd dat we heel veel nog niet gezien hebben.

Toen kwamen de levende duiven aan de beurt. In één hok in zo'n 50 aparte hokken zitten zijn Granadino's en Morillero's opgehokt. Thuisgekomen van zijn drukke werkzaamheden laat Simon deze spelenderwijs één voor éen in het hok los om hier van te genieten en te beoordelen. Kweken doet hij door een koppel bijeen te zetten en de eieren onder de postduiven te leggen die ergens bij hem op zolder zaten.

In een kleiner hok aan de andere kant van hun fraaie tuin zaten de duiven die 's avonds worden losgelaten en dan rond het huis vliegen in de voor dat ras typerende stijl. Wij konden hen aanschouwen terwijl we genoten van een door Ilse gepresenteerde duitse broodjes.  Dit stukje geeft bij lange niet weer wat wij daar gehoord, gezien en besproken hebben. De tijd vloog echter om en wij moesten nog weer verder naar Didam, waar Gert van Mierlo ons opwachtte.

Gert is een bekend fokker van Oudduitse meeuwen, die deze huisvest in 2 leuke kleinere hokken achter in de tuin. Het kenmerkt de specialist dat we allemaal blauw-zwart-gebanden zagen met heerlijke dikke koppen en fraaie kappen. Toch lonken ook de rood-en geel zilvers naar Gert. Onze voorzitter Cas, was helemaal in zijn element.  Gert zijn duiven stammen, hoe kan het ook anders, van bekende Duitse Oudduitse meeuw fokkers. Ook hier moesten we even bijpraten onder het genot van een bakkie koffie, alvorens we weer naar huis reden.

Voor ons werd het een onvergetelijke dag waar we nog lang over zullen napraten. Ik heb hier en daar een fotootje geknipt om deze dag voor ons in herinnering te houden. Nieuwsgierig ? Klik hier voor de LINK

Ko van Vliet

Februari 2015

 

Je zou het niet zeggen, als je Gijs van den Broek zo op de verkoopafdeling van de Keistadshow de zaken ziet afhandelen. De man met zijn beroemde witte wedstrijd vliegtipplers. Ook zorgt hij ervoor dat steeds op tijd de SAO-er bij ons op de deurmat ligt. Deze zelfde Gijs is vandaag 3 februari 80 jaar (!) geworden. Gijs, we wensen jou nog vele jaren in goede gezondheid in ons midden.

Gijs