De tiende clubavond op maandag 18 december 2017

 

Deze avond stond in het teken van de Vinkduif, besproken door Ane Visser en aangevuld door de ervaren voor Tim Burggraaf en Jouke Visser. Het was een rustige (15 leden) maar gezellige avond in de kantine van de sporthal. Een kort fotoverslag vind u HIER.

 

De negende clubavond op maandag 13 november

 

Deze avond waren er 26 leden naar de clubavond gekomen om naar het wel en wee en onstaan van Takla’s te luisteren. De avond werd aan elkaar gepraat door Sijmen van Mourik. Een leerzame avond was het resultaat!

 

De achtste clubavond op maandag 16 oktober

 

Stond in het teken van de Elbinger Witkop en aanverwante rassen. Ook het ontstaan van dit ras werd besproken door Ko.

 

Net geen 20 leden hadden deze avond de weg naar de kantine gevonden. Het was een gezellige duivenavond.

 

De zevende clubavond op maandag 18 september

 

Heeft in het teken staan van de jonge duiven. Deze avond werden de duiven gekeurd door Jouke, Aad en Ane. Deze avond waren er 80 jonge duiven ingestuurd.

 

De winnaars per keurmeester:

 

Johan Dieleman met een Brünner Kropper;

Aren Houtman met een Berlijnse Kortsnavelige Tuimelaar

Rinus van de Rijst met een Indiasche Pauwstaart.

 

Al met een al een geslaagde maar vooral gezellige avond. De foto’s vind u HIER.

 

De zesde clubavond op maandag 21 augustus

 

Deze avond stond in het teken van het show klaar maken van onze sierduiven. Met tips, trucs en voorbeelden van onze clubkeurmeesters en ervaren fokkers. Een gezellig aantal van 16 leden was aanwezig. Ook was er een terugblik op het hokbezoek aan de Driehoek d.m.v. een digitale presentatie gemaakt door Ko van Vliet.

 

De vijfde clubavond op maandag 15 mei

 

Jouke heeft de Kaalbenige Ekster Kropper besproken. Helaas deze keer zonder sierduiven maar wel met een hapje en drankje van de club. Zo’n kleine 20 leden waren aanwezig in Amersfoort.

 

De vierde clubavond op maandag 10 april

 

De jaarvergadering stond op het programma, helaas waren er maar 20 leden aanwezig deze avond. Cas Butter is herkozen voor een termijn van 3 jaar en Gijs is afgetreden uit het bestuur. Na het formele gedeelte was het woord aan Ane Visser die de Valkenet besprak aan de hand van de duiven van Jan Driessen. Voor foto’s KLIK HIER.

 

De derde clubavond op maandag 20 maart

 

Bijna 40 leden hadden hun weg gevonden naar de kantine van Sporthal Zielhorst om de tientallen foto’s van D Hamer te bewonderen met bijbehorende verhalen. Was weer een ouderwets gezellig avond met leuke anekdotes.

 

De tweede clubavond op maandag 13 februari

 

Deze avond stond in het teken van de Oud Oosterse Meeuw. 21 leden waren deze naar de sporthal gekomen om e.e.a. te leren van dit ras wat besproken werd door Jouke van de Siepkamp.

 

De eerste clubavond in 2017 op maandag 16 januari

 

Niet minder dan zo’n 30 liefhebbers zijn vanavond aanwezig om zich te goed te doen aan de hapjes die op tafel staan en de drankjes die door de vereniging worden aangeboden. Er zijn meerdere redenen om vanavond aanwezig te zijn. Zoals het uitdelen door de bestelde ringen door onze ringencommissaris Timo van de Belt. Nu kan de fok voor 2017 pas echt goed van start gaan! Na een zeer korte vergadering en pauze, om de drankjes achterover te slaan, geeft de voorzitter, Cas Butter, het woord aan onze NBS voorzitter Thom Laming. Vijf jaar geleden is hij langs geweest om over de toekomst te vertellen van de NBS en eventuele fusie / samenwerking met de KLN. Nu is hij er om te vertellen om hoe t gegaan is en wat de nieuwe plannen zijn van de NBS. Helaas was er geen tijd voor de rasbespreking.